Leuke club over rode panda's

WELKOM
 
zoo
 
Welkom bij deze club over de rode panda. De rode panda wordt ook wel de kleine panda genoemd, maar heeft verder niks te maken met de reuze panda. Hij lijkt er dan ook totaal niet op, zoals jullie kunnen zien op de foto's in deze club. Ik hoop dat iedereen zich thuis voelt op deze club. Wees vrij om foto's te plaatsen en mee te kletsen op het forum. Uw operator Chiefoff


 
fijn
Panda+aanr+2008.gif

Cute panda.jpg

Nieuwste Leden

  • hp-fan01121958
  • papa50
  • gonnieblokland
  • monigue71
  • carlaorie
  • kanjer51

DE RODE PANDA.
 
De rode panda wordt ook wel genoemd: Bear-cat, heldere panda, Cat-bear, gewone panda, fire fox, kleine panda, Nigalya Ponya, Panda Chico, Panda Rojo, Poonya, Sanikam, Thokya , Wah. Dit diertje heeft dus in vele landen een andere naam. De rode panda ( die veel kleiner is dan de reuze panda) Lijkt een beetje op een wasbeer, zowel kwa grootte als uiterlijk. De rode panda weegt tussen de 3 en 6 kg.
De kleine of rode panda is niet zo bekend als zijn grotere verwant de reuze panda. Toch bewoont hij een veel groter gebied, van het Himalayagebergte tot Zuid-China. Er zijn twee ondersoorten. Sommige delen de reuzenpanda en de kleine panda in een familie, samen met de wasberen. Andere geven ze een aparte familie.
panda+q.jpg
KENMERKEN De vacht lang, zacht en roestkleurig. Zijn pluizige staart is twee derde van zijn hele lichaam en heeft lichter gekleurde ringen. Hij heeft een vosachtige kop en kleine, donkere oogvlekken. De haren op zijn kop zijn vaak lichter van kleur; zijn snuit en de binnenkant van zijn oorschelpen zijn vaak wit. De oorschelpen zijn een beetje groot en spits. VOEDSEL De rode panda komt voor in rode bamboebossen en bergbossen tot op de hoogte van 1,800, 4,000 m, en kan tegen meer kou dan de reuzenpanda. In de schemering en 's nachts word hij actief en gaat opzoek naar meestal plantaardig, waarbij bamboeschouten zijn lievelingsmaal is. Soms eet de rode panda ook insecten, kleine knaagdieren, jonge vogels en vogeleieren. Het zijn zeer goede klimmers door zijn scherpe klauwen, het grootste gedeelte van hun zoektocht door naar eten in de bomen door. Op de grond beweegt hij zich voort met een gekromde rug en half omhoog staande staart. VOORTPLANTING De paartijd duurt van januari tot begin maart en het vrouwtje krijgt een tot vier (meestal twee) onderontwikkelde(nog niet goed ontwikkelde, onvolgroeide), kleine jongen na een draagtijd van115-145 dagen. De pasgeboren welpen zijn blind en hulpeloos, maar behaard. Na ongeveer achttien dagen gaan de ogen open en na vier maanden eten ze vast voedsel(geen moedermelk meer.) Geslachtsrijp zijn ze na ongeveer 18 maanden. Het vrouwtje verdedigt haar jongen met haar leven, terwijl het mannetje niets met de verzorging te maken heeft.
pandarange.jpg
SOCIALITEIT EN LEEFGEBIED Hoe de soorten onderling met elkaar om gaan en ook de grote van het leefgebied verscheelt per soort. Maar over het algemeen leeft de rode panda alleen. Hij kan het beste ruiken, maar voelen en horen kan hij ook goed. Het mannetje laat zien wat zijn leefgebied is door geuren van zijn anale klieren maar hij laat ook uitwerpselen achter.

Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan: